| MEGNEVEZÉS: |
Kehely, 1834 |
| KOR: |
1834 |
KELETKEZÉS HELYE: |
Pest |
| ANYAG: |
ezüst |
| TECHNIKA: |
trébelt, poncolt, aranyozott, bordázott |
| MÉRET: |
magasság: 23.80 cm; szájátmérő: 8.70 cm; talpátmérő: 14.30 cm |
| LEÍRÁS: |
Kerek, tagolt talp, poncolt alapon trébelt három akantuszlevél, csigásan felkunkorodó végekkel, rajta rózsafüzér, tetején három búzaszál, köztük leveles szőlőtő. Szára dudoros, akantuszlevél gallérral, nódusa a cibórium kehelyével azonos, kupakosara nyolc bordás osztással, felette friesben poncolt alapon szőlőlevelek, köztük sáslevél kötegek, kettős búzaszálakkal váltakozva. Hullámos lezáródású kupakosár. Kihajló szélű kupa. |
| JELZÉS: |
jelzés nélkül |
|
|
|
|
|